deel 5
About MyselfMijn BX-enBX TechniekRT-WEBVakantie's

 

deel 1 
deel 2 
deel 3 
deel 4 
deel 5 

 

 

DEEL 5 Vakantie Noordkaap.

De Noordkaap.

Het landschap in daar zo anders dat je er thuis gewoon geen voorstelling kan maken. We hebben daar ook behoorlijk wat rendieren gezien. En omdat het zo warm was, was er een kudde in een koele tunnel gaan staan waar wij doorheen moesten; dit leverde een rare verkeerssituatie op.

Een kudde rendieren in de tunnel.

Alle verkeer moest zich een baan door de kudden heen werken .

In het zuiden van Finland zijn erg veel meren en ook veel bomen. Wat mij op viel was dat het op de wegen hier een stuk drukker was. In Tampere zagen we ook iets aparts. Hier liep een snelstomende rivier dwars door de stad met krachtcentrales bij elke fabriek die aan de rivier stond.

Tampere met de fabrieken aan de rivier met elk een eigen krachtcentrale.

Verder is Helsinki ook echt aan aanrader om te bezoeken. Dit is een erg chique stad. Met veel oude gebouwen en een erg grote winkelstraat. Er is ook een ondergronds winkelcentrum maar daar zijn we niet geweest. Wat ik begreep zijn de winkels ondergronds ook bereikbaar.

Helsinki winkelstraat.

Nu het BX praatje dit hoort er natuurlijk ook er bij.

In Noorwegen en Zweden zijn we geen BX tegen gekomen maar daartegen in Finland des te meer.

Van Lapland tot de zuidgrens rijden BX rond veel GTIís en BX 16 TRS.

en een breakís met een  verhoogt dak.

Ik heb met deeigenaar gesproken van de BX VAN (zo heet dit type hier) ze moesten deze dakverhogen er vier jaar geleden er op zetten (dit zijn breaks zonden achterbank) ik denk dat het net zín regeling is als bij ons alleen zij hadden mazzel dat ze alleen het dak moesten verhogen. En een Millisime, die er ook nog mooi uit zag. Verder zijn er erg veel BXíen in Finland. Ik heb er verschillende fotoīs van gemaakt, maar die kan ik niet allemaal hier laten zien.

Ik ben aan het eind van mijn vakantie verslag.

 

[Previous][Up]

Copyright (c) 2005 RT- WEB desig. All rights reserved.
Update 13-09-2009

roel@citroenbx.nl