deel 3
About MyselfMijn BX-enBX TechniekRT-WEBVakantie's

 

deel 1 
deel 2 
deel 3 
deel 4 
deel 5 

 

 

DEEL 3 Vakantie Noordkaap.


Hierna gaan we de E6 weer op richting Karasjok hier gaan we de weg 92 naar de Finse grens waar we vlak over de grens een camping opzoeken in Karigasniemi. De andere dag gaan we de 92 vervolgen naar Kaamanen waar we de E75 op rijden richting Inari. 30 km na Inari ligt een camping die we in de campinggist hadden gevonden. We staan vlakbij het dorpje Ivalo. We hebben er een rustdag in geplant en een camping uitgezocht waar we als we mazzel hebben de zon aan de andere kant van het meer kunnen volgen als hij in de laagste stand staat.

Nu we hebben mazzel zoals je op de foto’s kan zien. De zon is er en er zijn geen wolken aan de horizon te bespeuren.

De tijden die je op de foto’s ziet zijn onze tijden de Finnen zijn een uur eerder dus bij hun is het 23.10 uur.

 

 

 

 

 

Deze heb ik later genomen het regende zo erg dat ik even naar buiten keek en niet kon laten om er geen foto van te maken. Ik heb hem uit de deur van de caravan genomen.

(tijd eerste foto 22.10 uur)

 Deze om 23.08 uur.

 

 

 

Vandaag hebben we wat in de omgeving gereden. Het viel erg tegen je kon niet even wat om rijden als je ergens insloeg dan kwam je direct op gravel terecht.. Maar we hebben toch een leuk plekje gevonden waar we op de terug weg even wat foto’s van genomen hebben

11 juli ’03

12 juli ’03

13 juli ’03

Karigasniemi 296 km.

Ivalo 137 km.

Ivalo / Inari / Ivalo

45.33 km/uur

39.14 km/uur

83 km.  gereden.


Het is nu zondag. 20 juli ’03

We hebben al heel wat km. gereden. Totaal zitten we nu op 6422 km. totaal.

 

 

Camping in Multia.

We zijn gisteren in Multia aangekomen. Waar we twee dagen blijven staan. We hebben vannacht een geweldige onweersbui op ons dak gehad.

We zijn van Ivalo de E75 verder naar het zuiden gevolgt tot Sodankylä waar we op een camping hebben gestaan. De volgende dag gaan we via E63 richting Kemijärvi en dan naar Kuusamo waar we overnachten. Volgende dag gaan we weer verder over de E63 naar Kajaani hier gaan we de weg 6 op richting Nurmes die langs de weg 73 ligt hier zijn we op een camping gegaan. De volgende dag zijn we via deze weg 73 verder naar het zuiden gevolgd via Lieksa vlak boven Joesuu komen we weer op de weg 6 die we bij Kitee verlaten en de weg 71 volgen langs Kerimäki en later de weg 14 op draaien naar Savonline hier hebben we 2 dagen op de camping gestaan. Zaterdag zijn we over wat mindere grote wegen naar de volgende bestemming gereden. We zijn via weg 14 naar het westen gereden en na Hitda weg 464 richting Verkaus gevold tot weg 5 deze een stukje naar het zuiden gevolgd en daarna weg 455 ingereden dan weg 23 via Pieksämäki  tot E63 die we dwars zijn overgestoken om zo bij weg 641 te komen die we naar het noorden volgen tot weg 69 en die volgen naar het zuidwesten tot we bij weg 642 zijn en die nemen richting Äänekoski tot weg E75 waar we een camping hadden uitgezocht maar deze stond in de bossen en erg donker dus zijn we door gereden naar het zuiden waar we weg 13 nemen naar Saarijärvi waar ook een camping moest zijn nu deze was net zo donker en midden in het bos we zijn toen weg 633 opgereden richting Väätäiskyliä waar volgens de kaart nog meer campings waren. We zijn er niet één tegen gekomen en zijn toen via weg 58 bij Multia terecht gekomen waar we nu staan. Nu kom je er ook achter dat Finland erg groot is en uitgestrekt om van ene dorp of stad te rijden ben je zo al gouw een paar uurtjes verder.

Verder is het constant zo rond 30 graden. En we hebben ook zwaar weer gehad in Savonline waar we een rust dag hadden om wat leuks te bekijken.

Camping in Multia

Een kerk die was getekend door de architect voor “voet” maat maar door de timmerman als meters werd aangenomen dus viel de kerk wat groot uit.

Boven; Lijnie die op de trap van de kerk zit.

Even een regenbuitje, de straten van Savonline stonden gelijk blank.

Onder: foto van de break met de kerk van Kerimäki op de achtergrond.

We zijn naar deze omgeving gegaan omdat er een kanaal met sluizen moest zijn. Die zijn we vandaag op gaan zoeken dit viel ook al niet mee vooral als je niet precies weet waar deze ligt.

foto rechts;

Hier zie je de deuren aan en andere kant open gaan om de sluis vol te laten lopen.

Ik had er wel een vermoeden door de naam van het kanaal deze heet Keotele – Páijänne kanaal. Genoemd naar twee groten meren dus hier moest hij tussen liggen. We hebben hem gevonden het was de moeite waard. Ze schutten totaal anders dan ik gewend ben bij de sluizen in Nederland. Ze gooien gewoon de deuren open om de sluis leeg te laten lopen.

 

Dit kan je goed zien op de foto links.

 

 

Hier weer voor wie het interesseert de kampeerplaatsen waar we hebben gestaan.

14 juli ’03

15 juli ’03

16 juli ’03

17 juli ’03

18 juli ’03

19juli ’03

20 juli ’03

Sodankylä 183 km.

Kuusamo 260 km.

Nurmes 400 km.

Savonline 320 km.

Savonline / Kerimäki  /Savonline

Multia 441 km. Multia / Jyväskylä / Laukaa / Multia

61 km/uur

49.52 km/uur

61.53 km/uur

53.33 km/uur

92 km gereden.

63 km/uur

193 km gereden

 

[Previous][Up][Next]

Copyright (c) 2005 RT- WEB desig. All rights reserved.
Update 05-09-2009

roel@citroenbx.nl