Bumper
About MyselfMijn BX-enBX TechniekRT-WEBVakantie's

 

Tips 
Versnellingbak 
Onderhoud 
Motor 
Dashboard 

 

[Raamgelijder][Bumper][BX-stoel][Dakraam-bx][Kofferbakdopje][orga][Geen LHM druk ]


Bumper van de BX demonteren dat wordt hier beschreven.

Het is bedoel voor type met torx schroeven.

Eerdere modellen zijn de bouten vast geroest omdat ze hier nog met metalen clips als moeren gebruikten, latere modellen zijn deze vervangen door plastik pluggen.

De overgang naar plasticpluggen is ongeveer in het bouwjaar 1988 geweest.

Boven op de bumper zitten drie torx schroeven deze zitten onder de gril die je kan verwijderen door de buitenste schroeven iets los te draaien dan kan je het zo naar voren trekken. Draai dan allen schroeven los.

Aan de onderkant van de bumper zitten ook drie schroeven draai die ook los.

In het roostergat in het midden van de bumper zitten vier clips deze houden de bumper vans door een soort weerhaken door hier met een kleine schroeven draaier de weerhaak wat naar boven te drukken laat deze los dan kan je de bumper wat naar voren trekken doe dit met alle vier.

Dan trek je de zijkant van de bumper wat naar buiten zodat de bumper over het plastik binnenscherm schuift. Schuif dan de bumper naar voren let op de steunblokken aan de binnen kant van de bumper dat deze mee met de bumper gaan.

Met het monteren van de bumper is het belangrijk dat deze steunblokken goed op hen plaats komen anders gaat de bumper bij de wielbak wat naar beneden hangen.

Succes met de klus.

TOP

[Previous][Up][Next]

Copyright (c) 2005 RT- WEB design. All rights reserved.
Update 03-10-2009

roel@citroenbx.nl