Dashboard
About MyselfMijn BX-enBX TechniekRT-WEBVakantie's

 

Tips 
Versnellingbak 
Onderhoud 
Motor 
Dashboard 

 

[Tips][Versnellingbak][Onderhoud][Motor][Dashboard]

[Dashb. demont.][dashboardmeters][Middenpaneeltje][Kachel-Ven][Kachelradiateur]


Hier worden verschillende onderdelen beschreven die betrekking hebben met het Dashbaord van de BX.

Klik op de foto voor een vergroting.

Foto Beschrijving van het Dashboard uitbouwen.

Hier word beschreven hoe je TYPE 2 Dashboard kan uitbouwen.

Klik op de foto.

Foto Beschrijving van de Het klokkenwerk: dit kan apart gedemonteerd worden.

Dit is om de lampjes te vernieuwen in het Klokkenwerk.

Klik op de foto.


Foto Beschrijving van het middenpaneeltje, met de draaiknoppen voor de kachel.
Dit is om de lampjes te vernieuwen in het Kachelbedieningspaneeltje.

Klik op de foto.


Dashboard uitbouwen gaat als volgt:

Stuur:
Zet het stuur in de rechtuitstand, makkelijk voor montage straks. Haal de afdekplaat van het stuur los en draai de moer (22 mm) los. Haal de moer er niet helemaal af maar laat hem de laatste slag zitten. Nu kun je het stuur van de naaf lostrekken (heen en weer wrikken. Doordat de moer nog op de schroefdraad zit loop je niet de kans dat hij er af schiet want hij stuit dan tegen de moer, en heb je later geen Citroen-teken in je voorhoofd staan. Verwijder nu de moer helemaal en haal het stuur er af.

Het klokkenwerk: dit kan apart gedemonteerd worden.
Dit is om de lampjes te vernieuwen in het klokkenwerk.

Het klokkenwerk: haal de houder van de cassettebandjes er uit (openen en gewoon lostrekken. Dan moet je het bakje in het midden met het klokje losschroeven, twee schroefjes zitten onderin. Aan het klokje zit een stekker, deze kun je los trekken als het je het bakje er uit trekt. Via de ontstane gaten kun je aan de achterkant van de 'klokkenschotel' twee vleugelmoeren bereiken, deze moeren zijn van plastic (vanaf 1990.Tot 1990: er zitten twee normale moeren op kunststof uitsteeksels. )
Sleuteltje 11 of dopje 11 om ze los te halen. Deze twee moeren zijn niet super makkelijk bereikbaar maar met enig wurmen zijn ze te bereiken.


Onder op het klokkenwerk zit een plastic sierrandje van ca. 2,5 cm diep en zo breed als het klokkenwerk zelf. Hier zitten ook twee kleine schroefjes in die van onderaf losgedraaid moeten worden. Ook dit sierrandje verwijderen dus. Achter dit sierrandje zitten twee schroeven waar je recht op kijkt, hier zit het klokkenwerk mee vast. Schroeven verwijderen, nu kun je het klokkenwerk enige centimeters naar voren schuiven. Stap nu uit en kijk door de voorruit, je kunt dan de snelheidsmeterkabel zien zitten. Deze is geklikt en kun je er aftrekken of met een schroevendraaier afwippen. Nu moet je het klokkenwerk op de kop leggen, en de stekkers lostrekken. De stekkers zijn allemaal verschillend en hebben andere kleuren, alleen twee kleine exemplaren zijn wit en kun je met elkaar verwisselen. In totaal heeft dit klokkenwerk met toerenteller en oliepeilmeter 7 verschillende stekkers.

Dashboardlampjes, steekfitting. Philips 1,2 watt en je hebt er in totaal ongeveer 20 nodig voor het hele dashboard.
Bij een klokkenwerk van het merk Jaeger (staat er op, andere merk is Veglia) heb je ook een of meer lampjes met steekfitting van 3 watt nodig, deze zijn wat groter. Bij Veglia worden alleen kleintjes (van 1,2 watt dus) gebruikt.

Het merk (Jaeger of Veglia) staat o.a. op de toerenteller of tijdklok, hiervoor hoef je het dashboard niet uit te bouwen.

Haal de beplating op de stuurkolom los. De onderplaat zit met 4 of 5 schroeven aan het bovengedeelte vast, en met twee kleine schroefjes achter de plaats waar ooit het stuur zat. Als de onderplaat los is kun je ook de kleine plaatjes rondom de stengels (ruitenwisser/knipperlicht) weghalen. De stengels zelf zitten met twee schroefjes elk vast, aan de onderkant van de stengels. Verwijder ook deze stengels. Losdraaien en stekkers lostrekken is voldoende.

Nu moet je de klokkengeheel uit de schotel schroeven. Er zitten vier schroeven totaal in, aan de zijkant. Als je het klokkenwerk uit de schotel hebt, kun je de schakelaars uit de schotel drukken. Je moet ze van achter uit de schotel naar buiten drukken en niet aan de buitenkant een schroevendraaier of zo er onder zetten, dan breken de schakelaars in tweeŽn, en kun je ze weggooien. De schakelaars lostrekken van de stekkers (even de kleurcode en plaats noteren vooraf want deze zijn wel te verwisselen). Nu kun je de stekkers door de schotel terugtrekken en is de schotel los.

Dan komt het middenpaneeltje, met de draaiknoppen voor de kachel. Haal met een waterpomptang en doekje de knoppen er af (gewoon trekken).
Achter de buitenste twee knoppen zit telkens een schroef, deze schroef losdraaien (2 stuks dus). Dan met een schroevendraaier de roostertjes uit de middelste luchtgaten wippen, let op dat er een metalen clipje naast zit, dat je niet verliezen moet, anders blijven de roostertjes niet in hun positie staan. Vervolgens zit er aan de buitenzijde van elk roostergat een sleufje met daarin een metalen clip, deze clip moet je naar binnen buigen. Dat werkt als volgt: met een hand aan het paneeltje trekken, met de andere hand en schroevendraaier de clipjes naar binnen buigen terwijl je blijft trekken. Anders klikt de ene clip weer in terwijl je de andere los probeert te wippen. Nu het paneeltje er uit trekken en de stekker van de aansteker loshalen. De aansteker zelf in het paneeltje laten zitten want als je deze ook loshaalt overleeft hij dat niet.

Dan komt het bovenste dashboardkastje (dat kastje zonder slot). Dit kastje moet er uit om straks te kunnen zien hoe de rechter kachelslang op de luchtmond er op gaat. Onder in het kastje zitten twee schroeven, en in de rand van het kastje zitten vier plastic dopjes. Alles er uit draaien, dn til je het kastje er zo uit. Nu de stekkertjes van het lampje en knopje van het onderste dashboardkastje lostrekken.

Achter het al eerder beschreven kachelpaneeltje zit een wit plaatje waarop de drie kachelknoppen zaten. Dit plaatje zit met vier schroeven vast, schroeven verwijderen maar plaatje laten zitten, er zitten namelijk kabels aan voor de kachelbediening, als die losraken ben je verder van huis.

De radio is voor elk merk en type weer anders, hij moet er wel uit, anders lukt het niet.

Dan de centenbak en asbak er uit, gewoon trekken. Als je portieropenlaatstaansignalering hebt, deze zit gewoon geklikt en kun je er zo uit trekken. Stekker hiervan ook los en terugdrukken door het gat in het dashboard. Achter de asbak en deze portieropenhoudtsignalering zit een schroef voor het dashboard, deze schroeven (weer 2 stuks dus) ook verwijderen. Dan gaan we naar de voetenbakken van de bestuurder en passagier. Onder het dashboard zit aan elke zijde een M6-bout (sleutel 10) die er uit moeten. Dus een links en een rechts. Dan gaan we naar de motorruimte, vanuit de paravanbak moeten we twee moertjes, eveneens M6 sleutel 10, losdraaien, en wel de volgende. Op de motorkap scharnierschroef zit een koperen aardingsstrip. Deze strip de paravanbak in volgen (plm. 10 cm), tot onder het rooster. Je kunt nu een moer voelen, achter de ruitensproeierreservoirs. Deze moer links en rechts verwijderen.

Loshalen van het dashboard is nu een kwestie van het lostrekken van het geheel. Let op het volgende: de kabelbomen zitten op verschillende plekken vast met tie-raps (van die ratelplasticjes) Deze plasticjes (dus NIET de kabelboom zelf) moet je doorknippen, en nieuwe gebruiken bij montage.

Let bij montage op het volgende: de stekkers en kabels op de betreffende plaatsen en gaten doorvoeren, een tekening vooraf maken wil goed helpen bij terugplaatsing.
De luchtslurven willen wel eens tegenwerken bij plaatsing, goed op letten bij de uitstroomopeningen, als je het geheel terugbouwt.


Deze pagina is tot stand gekomen dankzij
 IJsbrant Smitt

Succes met de klus.
 

Top

[Previous][Up]

Copyright (c) 2005 RT- WEB design. All rights reserved.
Update 03-10-2009

roel@citroenbx.nl